Traumatologia - Grupo Policlínica
Grupo Policlinia. Hospital en Ibiza

DES DE L’ANY 1969 A EIVISSA

 

La Policlínica Nuestra Señora del Rosario va ser fundada l’any 1969 pel traumatòleg Julián Vilás Ferrer. Per tant, aquesta especialitat va ser un dels primers serveis que la clínica va oferir.

Des de llavors, l’especialització i el creixement han anat de la mà fins a conformar el que avui és una de les unitats que més pacients ha tractat a Eivissa.

Ara aquesta Unitat fa entre 400 i 450 intervencions anuals, però hi ha hagut anys en què n’ha fet entre 650 i 680.

TRACTAMENTS

La Unitat de Traumatologia tracta totes les lesions traumàtiques, excepte els traumatismes cranials, que són tractats pel servei de maxil·lofacial o el de neurocirurgia depenent del cas, i les lesions quirúrgiques del raquis, que són tractades per la Unitat de Neurocirurgia.

Els tractaments més habituals són els següents:

 

  • Lesions musculoesquelètiques:fractures, luxacions, lesions tendinoses, lesions musculars…

 

  • Cirurgia ortopèdica: cirurgia programada de les lesions congènites o adquirides per artrosi, desgast, malformació, desviació en l’eix, etc.

 

Per exemple: pròtesi de maluc, pròtesi de genoll, lesions en el peu com hàl·lux valg, deformitats de l’avantpeu , deformitats en l’eix del genoll (genoll var, genoll valg) patologies de la ròtula, etc.

En definitiva, són patologies cròniques, adquirides que entren dins de l’àmbit de la cirurgia ortopèdica.

 

  • Tractament del dolor, en col·laboració amb la Unitat de Dolor Crònic i amb els neurocirurgians. S’usen tècniques d’infiltracions específiques i també tractament amb radiofreqüència.

 

  • Cirurgia artroscòpica.És una tècnica mínimament invasiva que consisteix a introduir una petita càmera a l’articulació. El traumatòleg fa petites incisions per introduir-hi la càmera i els instruments necessaris per resoldre o eliminar el problema. El cirurgià va veient en una pantalla tant el dany existent en el pacient com el resultat de l’operació. Aquesta tècnica està molt normalitzada i s’utilitza sempre, per exemple, al menisc del genoll.

TRAUMATOLOGIA INFANTIL 

Els problemes de la infància són diferents dels de l’edat adulta. Per això, els tracta un especialista en traumatologia infantil.

Problemes en el creixement, malformacions, lesions traumàtiques en infants, lesions congènites, etc.

Més informació 

Especialistas