Traumatologia

DES DE L’ANY 1969 A EIVISSA

La Policlínica Nuestra Señora del Rosario va ser fundada l’any 1969 pel traumatòleg Julián Vilás Ferrer. Per tant, aquesta especialitat va ser un dels primers serveis que la clínica va oferir.

Des de llavors, l’especialització i el creixement han anat de la mà fins a conformar el que avui és una de les unitats que més pacients ha tractat a Eivissa.

Ara aquesta Unitat fa entre 400 i 450 intervencions anuals, però hi ha hagut anys en què n’ha fet entre 650 i 680.

Tractaments

La Unitat de Traumatologia tracta totes les lesions traumàtiques, excepte els traumatismes cranials, que són tractats pel servei de maxil·lofacial o el de neurocirurgia depenent del cas, i les lesions quirúrgiques del raquis, que són tractades per la Unitat de Neurocirurgia.

Els tractaments més habituals són els següents:

Per exemple: pròtesi de maluc, pròtesi de genoll, lesions en el peu com hàl·lux valg, deformitats de l’avantpeu , deformitats en l’eix del genoll (genoll var, genoll valg) patologies de la ròtula, etc.

En definitiva, són patologies cròniques, adquirides que entren dins de l’àmbit de la cirurgia ortopèdica.

Unidad de cirugía de la mano

Las manos son de vital importancia para todo, cualquier profesión, edad y actividad. Todos, en nuestra vida diaria, necesitamos las manos.

Nuestra Unidad de Cirugía de la mano se ocupa del tratamiento de cualquier patología de la mano, tanto desde el punto de vista quirúrgico como no quirúrgico.

Listado de tratamientos:

Patología no traumática

Traumatologia 1

Patología traumática y secuelas

Traumatologia infantil

La traumatologia infantil és molt important, perquè els problemes que presenta un menor són molt particulars i han de ser tractats de manera diferent dels d’un adult.

L’ortopèdia i la traumatologia infantils tracten les lesions traumàtiques dels infants, com fractures derivades d’accidents, i s’adeqüen al tipus de lesió, l’edat del menor i les complicacions o lesions derivades. Tanmateix, a més, hi ha una sèrie de malalties relacionades amb el creixement, que només afecten infants: lesions de maluc, creixement dels ossos, extremitats, problemes congènits, etc. L’atenció específica d’aquests problemes des d’una edat primerenca n’evita altres de més greus en el futur.

traumatologia infantil web

LA POLICLÍNICA NUESTRA SEÑORA DEL ROSARIO US RECOMANA QUE VISITEU EL TRAUMATÒLEG INFANTIL DURANT EL CREIXEMENT DE L’INFANT

A la Policlínica Nuestra Señora del Rosario es presta especial atenció a les variacions en el creixement de l’infant, perquè s’estudiïn des d’edats molt primerenques i es resolgui el problema de la manera adequada. Comptam amb un ecògraf (ultrasò de maluc) per fer una prova al nounat mitjançant la qual es pot descartar qualsevol anomalia en el maluc. (Actualment, el 3% de la població pateix algun tipus de malformació en el maluc, en diferents graus de gravetat.) La prova, ràpida i totalment indolora, no suposa cap tipus de risc per al bebè. Els avantatges de poder diagnosticar aquestes deformacions en un nounat són poder administrar un tractament simple i eficaç i sense cirurgies, en comparació amb les complicacions que es podria trobar en el futur, com la inevitable cirurgia i la disminució de les probabilitats de corregir totalment el problema.

Especialistes

  • Dr. Edmund Pytel Andrzej
  • Dra. Sara Cortes Alberola
  • Dra. María Inmaculada Soriano Gallo
  • Dr. Manuel Coco Velilla
  • Dr. Juan González del Pino
  • Dr. Antonio Pérez Caballer
  • Dr. Vicente Guimerá García
  • Dr. Joan Payola Lahoz
  • Dr. Dirk Kuhnen
  • Dr. Alberto Torres Prats

Documents i preparació de proves