Neurocirurgia

Grupo Policlínica té un gran compromís amb la dotació tècnica i personal de la Unitat de Neurocirurgia. Apostem fermament per les tècniques mínimament invasives que aporten major seguretat i eficàcia en els tractaments.

CIRURGIA DE COLUMNA

Els nostres professionals són experts en Cirurgia Endoscòpica Biportal de Columna, una tècnica mínimament invasiva importada de Corea del Sud que ha revolucionat la cirurgia de columna a tot Europa. Els nostres neurocirurgians es van formar al seu hospital d’origen (Barum Hospital, de Corea del Sud) i ara formen altres neurocirurgians per tot Europa.

Gràcies a l’Endoscòpia Biportal de Columna, els pacients poden ser intervinguts de moltes de les patologies més comunes de la columna vertebral (com hèrnies de disc, estenosi de canal…) a través de dues mínimes incisions a l’esquena, que permeten al cirurgià abordar el problema sense fer malbé els teixits adjacents als tractats. Aquesta tècnica aporta als pacients postoperatoris més curts i amb menys dolor que les tècniques tradicionals.

CIRURGIA DE TUMORS CEREBRALS

El nostre equip també compta amb àmplia experiència en la cirurgia de tumors cerebrals. Gràcies a la tecnologia d’última generació s’aconsegueix una gran precisió en l’abordatge i la resecció tumoral. S’elimina el gruix de la massa tumoral respectant el teixit cerebral sa. En més del 95% dels casos s’obtenen reseccions quirúrgiques completes. Per això, se serveixen de tecnologies com: microcirurgia guiada per neuronavegació, tècnica microquirúrgica, neuronavegador, aspirador ultrasònic, doppler vascular, cirurgia guiada per imatge o microscopi quirúrgic.

TRACTAMENT DE LA PATOLOGIA DEL LÍQUID CEFALORRAQUIDI, HIDROCEFÀLIES

La unitat compta amb sistema de registre continuat de la pressió intracranial, procediment diagnòstic que permet valorar i catalogar el tipus d’hidrocefàlia que presenta el pacient.

A més, una àmplia gamma de vàlvules de derivació ventriculoperitoneal de darrera generació.

En aquells casos seleccionats, es pot fer Endoscòpia cerebral, tant per a la resecció de tumors intraventriculars com per realitzar un bypass per restaurar la circulació normal del líquid cefaloraquidi (ventriculostomia endoscòpica premamilar).

CIRURGIA RECONSTRUCTIVA PER A LA MALFORMACIÓ D’ARNOLD-CHIARI

Els nostres especialistes realitzen una reconstrucció de fossa cranial posterior per ampliar l’espai suboccipital i restaurar la circulació del líquid cefaloraquidi.

CIRURGIA RECONSTRUCTIVA DEL PLEX BRAQUIAL I DELS NERVIS PERIFÈRICS

L’experiència és molt àmplia en microcirurgia per a la descompressió de nervis perifèrics (síndrome del túnel carpià, atrapament cubital, síndrome de túnel tarsià, gangli intraneural…).

Catàleg de serveis

Especialistes

  • Dr. Walter Bini
  • Dr. Patrick Bartschi
  • Dr. Jose Gonçalo de Oliveira Machado
  • Dr. Pedro Llinás Amengual
  • Dra. Elsa González Pérez
  • Dr. Alberto Castro Torres

Documents i preparació de proves