MÉS CONSULTES, ELS NOSTRES SERVEIS

 

MÉS CONSULTES Y ELS NOSTRES SERVEIS

 Eivissa, 24 de setembre del 2014

S’ha ampliat la Unitat d’Endocrinologia i Nutrició per cobrir les consultes sorgides de la creixent demanda d’aquesta àrea d’especialitat.

Amb la incorporació d’un especialista més, el passat 12 de setembre s’ampliava la Unitatd’Endocrinologia i Nutrició. L’endocrinòleg Eladio Losada, especialista en Endocrinologia per l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, forma equip amb la doctora Mariví Velasco Cano, especialista en Endocrinologia per l’Hospital Clínic San Carlos de Madrid.

Malalties cada vegada més comunes entre la població, com ara la diabetis, fan que cada vegada sigui més important la figura de l’especialista en Endocrinologia i Nutrició.

Es calcula que l’any 2020, més d’un terç de la població patia diabetis, una malaltia causada directament per factors com l’estil de vida, l’alimentació o el sobrepès.

En aquesta Unitat, a part de la diabetis, es tracten altres malalties com ara bé les següents:

  • Malalties de la tiroide: l’hipertiroïdisme, l’hipotiroïdisme, el nòdul tiroidal, el càncer de tiroides, etc.
  • Malalties relacionades amb la nutrició: Sobrepès, obesitat, malnutrició, etc.
  • Malalties menys freqüents: alternacions hormonals, problemes de creixement o desenvolupament, tumors suprarenals, etc.
  • Malalties cada vegada més freqüents durant l’embaràs: diabetis gestacional i hipertiroïdisme

Per altra banda, la data d’inici de la nova consulta de Reumatologia de la Policlínica és el 4 d’octubre.

El doctor Jorge Juan González Martín, metge Especialista en Reumatologia per la Fundació Jiménez Díaz (Madrid), serà l’encarregat de tractar les malalties de l’aparell locomotor del teixit connectiu (tendinitis, artritis reumatoide, artritis psoriàsica, espondilitis, gota, etc.),  les malalties sistèmiques (Lupus, esclerodermia, Sjorgren, Uveitis, etc.), i del metabolisme ossi (osteoporosis, Paget, etc.).

Les malalties múscul-esquelètiques són molt freqüents entre la població general: es calcula que al territori espanyol 10 milions de persones, o el 22,6 %, pateixen qualque malaltia d’aquest tipus. Així doncs, es converteixen en una patologia crònica prevalent.

Una ràpida prevenció i un ràpid diagnòstic són bàsics. Per rebre un tractament adequat i a temps, és important rebre una valoració ràpida per part d’un reumatòleg.