Osteopatia

La Policlínica Nuestra Señora del Rosario es distingeix per ser una de les primeres a posar en marxa la Unitat d’Osteopatia dins Espanya, fet que va marcar una fita en el món de l’atenció sanitària al nostre país.

Osteopatia: una mirada holística

L’osteopatia és una teràpia manual que serveix com  complement i alternativa a la medicina convencional. Es centra en la manipulació manual del cos humà amb el propòsit de rectificar problemes mecànics o estructurals. Tot i que no està reconeguda com a ciència mèdica a Espanya, té un gran renom a altres països com els Estats Units, i està començant a ser popular a Europa, concretament al Regne Unit i a França.

Osteopatia i traumatologia: una col·laboració creixent

Cada pic més, traumatòlegs i especialistes dins les Unitats de Columna tenen en compte aquesta especialitat i envien els seus pacients l’osteòpata quan ho consideren correcte. Aquesta manera de col·laborar conjunta reflecteix la creixent acceptació de l’osteopatia dins el camp de la medicina tradicional.

Alleugeriment del dolor mitjançant l’osteopatia

L’osteopatia ajuda a consolar una sèrie de mals: des de mal d’esquena, cervicals, en les extremitats i les articulacions, fins a problemes més greus com ara l’artritis i la neuràlgia. Amb l’osteopatia, aquests mals es tracten mitjançant tècniques de manipulació externa, el que evita els tractaments químics i, segons el cas, la necessitat d’una cirurgia.

Nova mirada dins l’osteopatia

La nostra visió es centra a millorar la salut del cos en general, no només en les parts específiques que estan afectades o lesionades. Els nostres osteòpates fan una feina que ajuda a reforçar les articulacions, els músculs i la columna vertebral, per millorar el sistema nerviós, circulatori i limfàtic del cos.

Osteopatia 1

Formació i reconeixement de l'osteopatia

És important destacar que, dins Espanya la formació en osteopatia s’imparteix per lo privat; hi ha una gran varietat d’ofertes formatives, des de postgraus fins a màsters oficials, i també cursos no homologats. El camí més comú és el de la formació universitària en fisioteràpia i, llavors, un màster oficial d’osteopatia(que sol durar entre 5 i 6 anys, depenent de com es distribueixen les hores lectives i el calendari de formació durant l’any).

El Grup Policlínica creu en la importància de l’osteopatia com una teràpia complementària i alternativa a la medicina.

Especialistes

  • DPO. Roberto Abitbol Bencimon

Documents i preparació de proves