Cirurgia robòtica Da Vinci 1

Cirurgia robòtica Da Vinci

La cirurgia dóna Vinci a Eivissa, al vostre abast

Què és la cirurgia robòtica Da Vinci?

La cirurgia robòtica Da Vinci és la darrera evolució de la cirurgia mínimament invasiva. És una tècnica que permet fer de manera molt precisa i segura determinades intervencions quirúrgiques, gràcies a l’ús de petites eines que van fixades a un braç robòtic que dirigeix el cirurgià des d’una consola de manera remota.

El robot reprodueix els moviments indicats pel cirurgià de manera molt controlada i precisa.

Aquest mètode, tecnològicament avançat, aporta molts avantatges clínics per al pacient, abans, durant i després de la cirurgia.

Parts de l’equip Da Vinci:

El equip Da Vinci consta de 3 parts:

  1. Carretó del pacient: És el component operatiu del sistema Da Vinci i es compon de quatre braços mòbils i intercanviables, muntats en una sola columna, destinats a suportar l’òptica, i els instruments de 8 mm, d’una longitud de més de 48 cm per arribar a les anatomies més complexes del pacient.
  2. Consola quirúrgica. És el centre de control. A través de la consola, el cirurgià controla l’òptica i els instruments amb dos comandaments i diversos pedals.
  3. Torre de visió. Conté la unitat central d’elaboració i processament de la imatge per obtenir una visió real en 3D, a més d’equips accessoris del sistema robòtic Da Vinci (electrobisturí, insufladors, etc.).
Cirurgia robòtica Da Vinci 2
Cirurgies en què s’utilitza l’equip Da Vinci:
Cirurgia robòtica Da Vinci 3
Cirurgia General:

A Cirurgia General Grupo Policlínica l’utilitza, per exemple, per a les intervencions de càncer de còlon; un avantatge és que els pacients poden reprendre l’alimentació normal en menys temps que amb cirurgies tradicionals, la recuperació també serà més ràpida i les possibilitats de complicacions es redueixen.

Altres especialitats que es beneficien de la cirurgia robòtica són la Ginecologia, l’Otorinolaringologia o la Cirurgia toràcica.

Passa el mateix amb la cirurgia de l’Obesitat, amb la qual utilitzem diverses tècniques segons les característiques i necessitats del pacient.

A les cirurgies de paret abdominal, la robòtica ha obert nous camins, permetent integrar els avantatges de la dissecció a la cirurgia oberta amb les de la cirurgia mínimament invasiva. És a dir, s’aconsegueixen els mateixos resultats que a una cirurgia oberta, però amb la mínima incisió.

Urología

L’equip Da Vinci va començar a utilitzar-se a Urologia, on s’ha demostrat que els pacients recuperen abans i d’una manera més eficaç la seva qualitat de vida . Per exemple, a les intervencions de càncer de pròstata s’aconsegueixen temps més curts, tant a la cirurgia com a la recuperació del pacient: el dolor postoperatori i el sagnat són menors, problemes com la incontinència d’orina o la disfunció sexual es resolen abans, en general, es redueixen les complicacions postoperatòries. El pacient pot tornar a les activitats normals socials i laborals en menys temps.

Cirurgia robòtica Da Vinci 4
Sistema Robot Da Vinci

El cirurgià realitza el seu treball d’una manera molt còmoda, assegut a la consola, i amb els seus comandaments dirigeix el robot sobre el pacient, accedint a les àrees més complexes del cos, amb una visualització excel·lent de l’anatomia.

Els moviments que fa a través de robot són molt precisos i sense tremolor fisiològic de les mans.

El temps de la cirurgia es redueix gràcies a aquestes eines que faciliten i milloren la feina.

Pel pacient, les petites incisions tindran millors resultats estètics que, en el cas de cirurgies tradicionals. Això provocarà menor sagnat, menys necessitat de transfusions, menor dolor postoperatori i menys temps d’estada a l’hospital.

La cirurgia robòtica Da Vinci suposa un abans i un després a la cirurgia perquè gràcies a ella els cirurgians poden fer intervencions que fins fa poc temps eren impensables, millorant moltíssim l’eficàcia i permetent als pacients tornar a casa després de la cirurgia molt abans.

Cirurgia robòtica Da Vinci 8